Art in Cities, de stad als museumgalerie.


Kunst verspreidt zich via galeries en musea door de stad. Maar die stad is op zichzelf ook een grote museumgalerie met permanent wisselende tentoonstellingen. Overal en continu worden er nieuwe kunstwerken aan het de stad toegevoegd. Kleine persoonlijke noties, grootse meeslepende projecten of indringende protesten. Graffiti, posters, stickers, sjablonen, stencils enzovoort maken van de stad een museumgalerie.Art in Cities wil per stad die kunstwerken op internationale schaal verzamelen op onze website en onderzoeken wat er leeft onder de kunstenaars die de stad als expositieruimte gebruiken. Ook is er ruimte om te discussiŽren en te reageren op de inzendingen. De inzender wordt automatisch van deze reacties op de hoogte gesteld.

Exposities
In april 2005 zijn de stadsgalerieŽn geŽxposeerd tijdens de Art in Cities tentoonstelling in Galerie De Meerse in Hoofddorp. Daarnaast is een iPod Photo geschonken aan Wolfgang Josten, die de meest waardevolle inbreng op de website heeft gehad.
In Maart 2005 is de expositie naar galerie Space in Cape Town, Zuid Afrika afgereisd. Vervolgens is ze vertrokken naar Galleria Marconi in Cupra Marittima, ItaliŽ. We hopen dat vele andere galeries zullen volgen om de discussie en onderzoek over de urbane kunst wereldwijd voort te kunnen zetten.

Voor vragen en inlichtingen over Art in... kun je contact opnemen met:

Sander Boschma
Galerie de Meerse
Raadhuisplein 3
2132 TZ Hoofddorp
The Netherlands
t. +31 (0)23 - 556 37 27
f. +31 (0)23 - 562 80 15
e. galerie@demeerse.com